Presse​

​Tre slags fliser på Store Torv

Kilde: Nordjyske   |   Dato: 24.juli 2009

Så vidt jeg er orienteret, bliver stilladset omkring det gamle rådhus stående til marts, og først derefter kan vi lægge forpladsen og anlægge trappen med vandkunsten, siger brolægger Samir Husedzinovic.

Samir Husedzinovi, Thisted, brolægger og indehaver af firmaet Thy Flise- og Brolægning, og hans medhjælper, Benny Svendsen, når ikke at holde ferie i sommer. Hver dag er de i gang med arbejdet med anlæggelsen af det nye Store Torv, mens to andre medarbejdere er på ferie. Fra begyndelsen af august går det imidlertid igen løs med fuld kraft. For så meget som muligt skal helst nås inden regentparrets officielle besøg i Thisted mandag 7. september.

Den dag skal Dronning Margrethe og Prins Henrik nemlig sammen med borgmesterparret Lene og Erik Hove Olesen køre i karet fra havnen, hvor kongeskibet "Dannebrog" lægger til, op ad Storegade, over Store Torv og videre op ad Vestergade:

- Derfor er vi i gang med at lægge en bane fra Storegade til Vestergade, fortæller Samir Husedzinovic.

Håb om sommer på Store Torv

Kilde: Nordjyske   |   Dato: 22.februar 2010

Entreprenør tror på, at torvet - der skulle have været færdig til april - kan afleveres inden 1. juli. Til påske bliver det ikke. Og heller ikke til pinse.


Men det er stadig håb om, at den sidste del af brolægningen på Store Torv i Thisted kan være på plads inden sommerferien.

Det mener Kim Jakobsen fra entreprenørfirmaet Kim Jakobsen A/S, der har entreprisen med at genskabe byens centrale plads, som i flere år har været gravet op som følge af byggeri af indkøbscenter og parkeringskælder.

Arbejdet har nu ligget stille i to måneder på grund af vintervejret:
- Jeg kan hurtigt blive enig med mig selv om, at jeg er ved at være træt af det, siger Kim Jakobsen.

I hvert fald teoretisk kunne entreprenørfirmaet - og Thisted-firmaet Thy Flise & Brolægning, som står for selve brolægningsarbejdet - godt have fortsat arbejdet i vinterkulden:

- Men det havde betydet kolossale omkostninger til opvarmning, som skatteyderne i Thisted ikke ville have brudt sig om at betale, siger Kim Jakobsen.

Vintermåtter

Til gengæld skulle arbejdet kunne komme i gang, så snart der er udsigt til en periode med tøvejr, i hvert fald i dagtimerne. Brolæggerne har været så forudseende at lægge såkaldte vintermåtter på en stor del af det område, hvor der endnu mangler at blive lagt granitfliser:

- Det er givet godt ud, for så behøver vi ikke at vente to uger på, at frosten kommer af jorden, fortæller Kim Jakobsen.

Efter halvandet års arbejde har Thy Flise og Brolægning afsluttet firmaets hidtil største opgave Samir Husedzinovic, indehaver af Thy Flise og Brolægning, fik kun to ugers sommerferie i år.


Egentlig skulle han også have holdt ferie i uge 29, men først den allersidste dag i den uge - søndag 25. juli - var det lille Thisted-firma færdig med sin hidtil største opgave:

Brolægningen af mere end 5000 kvadratmeter på J.P. Jacobsens Plads og Store Torv i Thisted.

"Det er godt at være færdig. Men det er også lidt vemodigt, siger Samir Husedzinocvic, hvis firma har været underentreprenør for Struer-firmaet Ivan Jakobsen A/S."


Ivan Jakobsen har bl.a. lavet jordarbejdet, mens det er Thy Flise og Brolægning, som har stået for at lægge de kinesiske granitsten og de øvrige fliser, som nu udgør brolægningen på de to pladser.


Samir Husedzinovic lægger ikke skjul på, at han er stolt af resultatet:

"Det er jo ikke bare et stykke håndværk. Der er lagt følelser i det, siger brolæggeren, der i 1992 kom til Danmark som flygtning fra borgerkrigen i sit hjemland Bosnien."


Fire-fem mand har løbende været beskæftiget med brolægningen - heraf tre fast, mens de øvrige har været løsere tilknyttet. Trods krisen var det ikke ubetinget nemt at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Bestil et gratis tilbud

Hvorfor kontakte Thy Flise- og Brolægning?

Vi har mere end 20 års erfaring

Vi laver solide og holdbare løsninger

Vi giver en korrekt vejledning

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainfo​

Thy Flise- og Brolægning

Enghavevej 18, 7700 Thisted

Telefon: ​61 36 05 96​

E-mail: sh@thyflise.dk

CVR: 27011330

​Vurderet 4.4 / 5 stjerner på baggrund af 7 anmeldelser på Facebook​